We weten dat pompoenpitten sinds de tijd van de Azteken (rond 1300) deel uitmaken van de culturele keuken. Maar het is zeer waarschijnlijk dat ze al veel langer belangrijk zijn geweest, aangezien pompoen vaak wordt gegroepeerd als één van de eerste drie landbouwproducten in de oude Noord-Amerikaanse geschiedenis. Er moet iets goeds zijn aan deze zaden omdat ze al duizenden jaren bestaan.

De gezondheidsvoordelen van zaden van de pompoen komen van de voedingsstoffen zoals eiwitten en onverzadigde vetten zoals omega-3-alfa-linoleenzuur. De andere voedingsstoffen, die aanwezig zijn in pompoenpitten, zijn onder meer indrukwekkende hoeveelheden mangaan, tryptofaan, calcium, kalium, magnesium, koper, fosfor, zink, ijzer, maar ook kleinere hoeveelheden B-complexvitaminen, vitamine K en vitamine A.

Het vraag geen uitleg waarom het goed voor je is om elke dag een handje pompoenpitten te eten, behalve een lekkere “bite” is het goed voor o.a. je haar en je huid!